Veletrh OTWorld 2020 bude online | Nový katalog protéz dolních končetin | Video z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2020

Protetický minimag 20/10/2020

 

Veletrh OTWorld 2020 bude online

OTWorld.connect 2020Současná nepříznivá situace ohledně koronaviru zabránila konání lipského veletrhu OTWorld ve formě, jak ji po dlouhá léta známe. Přesto organizátoři nelenili a celou akci přenesli do digitálního prostoru. Ottobock, a tím pádem samozřejmě ani vy, u toho nebudete chybět.

Online veletrh, jako vždy spojený i s odborným kongresem, tento rok pojmenovaný OTWorld.connect, proběhne od úterý do čtvrtka 27.–29. října 2020. Pro zhlédnutí odborných přednášek, které jsou součástí kongresu, si budete muset zakoupit vstupenku. Velké množství materiálu ve formě workshopů, ePosterů nebo showroomů vystavovatelů si ale můžete pustit zdarma – stačí jen provést jednoduchou registraci na stránkách OTWorld. A aby toho nebylo málo, další zajímavý program jsme si pro vás připravili přímo na našem webu. K němu se dostanete také zdarma a nemusíte se dokonce ani registrovat.

Jelikož je program opravdu nabitý a člověk se v něm snadno ztratí, rádi bychom z něj vypíchli 5 z našeho pohledu nejdůležitějších témat, která budou od 27. října zdarma k vidění na zásadní webové adrese www.ottobock.com/otworld2020 (poslouží vám jako rozcestník na veškerý obsah veletrhu – ten bude v angličtině nebo němčině a zůstane zde k dispozici až do konce roku).

Top 5 prezentací Ottobock:

  1. Bionic Pro - mobilní analýza chůzeBionic Pro (15minutové video) – představení nového kompaktního nástroje pro analýzu chůze uživatelů protéz a ortéz a archivaci a porovnávání výsledků. Žádné budování zařízení do zdi nebo podlahy – vše potřebné máte v malém kufříku, který můžete použít jak ve firmě, tak v terénu.
  2. iFab EasyScan (30minutové video) – podívejte se na nový malý 3D skener, který bude společně s potřebným softwarem součástí naší nové iFab platformy. Jednoduše mobilní a cenově přijatelné řešení, které můžete použít, kdekoliv vás napadne.
  3. Aplikace Cockpit Connect (15minutové video) – nová aplikace vám, jako ortotikům-protetikům, umožní připojit se na dálku ke konkrétnímu kloubu C-Leg, Genium nebo Genium X3 vašeho klienta pohybujícího se kdekoliv na světě. Jednoduše a okamžitě získáte informace o stavu kloubu a jeho aktivitě.
  4. Porovnávací videa C-Brace a E-MAG Active (15minutové video) – videa porovnávající chůzi bez ortézy a s ní patří k těm s největší sledovaností a vypovídající hodnotou. Máme pro vás nová s ortézami se C-Brace, E-MAG Active, navíc se zapojením hlezenního kloubu Nexgear Tango – samozřejmě s potřebným komentářem.
  5. Pryskyřice versus armování (20minutové video) – praktické informace pro vaši každodenní práci, představíme vám novinky z oblasti pryskyřic a výztužných materiálů, jejich vhodné kombinace a zodpovíme nejčastější dotazy.

Při takovém množství informací a možností určitě uvítáte jednoduché shrnutí a nasměrování. V rámci OTWorld.connect 2020 tedy můžete navštívit a zhlédnout následující obsah:

  • Přednášky odborného kongresu – na našich stránkách naleznete odborné přednášky Ottobock, celý program kongresu pak na webu OTWorld. Počítejte ale s tím, že si budete muset zakoupit vstupenku.
  • Workshopy, ePostery a showroomy vystavovatelů (včetně Ottobock)program, který je zdarma, ale pro jeho zhlédnutí se musíte registrovat na stránkách OTWorld. To můžete udělat s předstihem již dnes.
  • Odborný program a živá vystoupení Ottobock – představení nejen nových produktů, ale i podpůrných balíčků služeb pro zefektivnění vaší práce. Od 27. října vše zdarma a bez registrace na našich stránkách www.ottobock.com/otworld2020. Na nejdůležitější témata tohoto bloku jsme upozornili již výše, kompletní nabídka je ale mnohem širší – podívejte se na ni:
Procesy digitálního zpracování
01 Živá talk-show na téma Procesy digitálního zpracování vybavení
Talk-show (60 min., živě, 27. října 2020, 17:00) – ICS událost do kalendáře si stáhněte zde
94% našich zákazníků vidí digitalizaci jako šanci pro podnikání v oblasti ortopedické protetiky. Efektivní procesy, konstantní přesnost výsledků výroby a získání více času pro své klienty jsou hlavní hodnoty digitální transformace, kterou Ottobock podporuje a zákazníkům nabízí hmatatelná řešení pro usnadnění podnikání. Zaměření zejména na: iFab Platform, Bionic Pro a Cockpit Connect. Připojte se a připravte si dotazy.
02 Bionic Pro – Poznejte novou digitální analýzu chůze s vyhodnocením a dokumentací vašich klientů
Předem nahrané video (15 min.)
Premiérová prezentace nového produktu Bionic Pro společně s demo uživatelem. Představuje mobilní, časově a nákladově efektivní nástroj pro vypracování analýzy chůze uživatelů protéz a ortéz, její vyhodnocení a dokumentaci. Výsledek vybavení klienta může sloužit i jako podklad pro zdravotní pojišťovnu.
03 iFab EasyScan – Objevte nové digitální řešení pro vaši práci
Předem nahrané video (30 min.)
Naši zákazníci vnímají digitalizaci jako příležitost, zároveň ale mají obavy z vysokých investic a devalvace manuální práce ortotika-protetika. S platformou iFab se budeme snažit tyto mýty vyvrátit. Jejím prostřednictvím nabídneme snadno přístupné, nákladově efektivní a účinné řešení v rámci procesu vybavení. Představíme novou platformu iFab, projdeme celý proces vybavení společně s koncovým uživatelem – snadno a efektivně.
04 Aplikace Cockpit Connect pro dálkovou kontrolu protézy
Předem nahrané video (15 min.)
Ottobock Cockpit Connect umožňuje provádět vzdálenou kontrolu stavu mechatronických kolenních kloubů. Pomocí webového portálu Cockpit Connect se může ortotik-protetik spojit online s konkrétní protézou C-Leg, Genium nebo Genium X3 svého klienta. Tato nová funkce poskytuje odborníkům vzdálený přístup k údajům o aktivitě uživatele a informacím o stavu protézy. Nezbytná opatření lze rychle naplánovat, aniž by uživatel musel okamžitě chodit do protetické dílny.
05 iFab nástroje a služby – Přidejte procesu zpracování vybavení nové dimenze
Předem nahrané video (15 min.)
Dodáváme digitální technologie hmatatelné pro naše zákazníky a jejich proces zpracování. Nabízíme řešení krok za krokem. Během prezentace ukážeme vlastnosti a výhody pro naše zákazníky.

 

Nová řešení v oblasti obchodu a výroby
01 Živá talk-show na téma Nová řešení v oblasti obchodu a výroby
Talk-show (60 min., živě, 28. října 2020, 12:30) – ICS událost do kalendáře si stáhněte zde
02 Pryskyřice versus armování – Objevte nejlepší řešení pro efektivní práci
Předem nahrané video (20 min.)
Tino se zaměří na doporučené kombinace pryskyřic a výztužných materiálů a také na představení novinek v oblasti pryskyřic a armování. V této relaci také zodpoví často kladené otázky týkající se tohoto tématu.
03 Chraňte sebe a ostatní – Objevte hygienická řešení pro bezpečnou práci
Předem nahrané video (30 min.)
Skupina bude na workshopu hovořit o hygieně na pracovišti, aktuálních problémech a poznatcích výzkumu, požadavcích a způsobech ochrany sebe a ostatních. Bude představen nový plazmový generátor a poskytnuta aktualizace a přehledný náhled na portfolio hygieny.
04 Příprava MDR – Poskytneme vám podporu
Předem nahrané video (15 min.)
Kombinace prezentace a videa ve stylu tutoriálu představujícího koncepci „MDR Suite“, která našim zákazníkům ulehčí zavedení směrnice MDR.
05 eCommerce@ Ottobock – Objevte snadné a efektivní procesy objednávání
Předem nahrané video (8 min.)
Krátké uvedení do tématu elektronického obchodu s komentářem jednotlivých obrazovek e-shopu. Bude vysvětleno EDI rozhraní. V německém videu si ukážeme německý e-shop, v mezinárodní verzi e-shop USA.

 

Správné cesty pacienta pro získání vybavení
01 Živá talk-show na téma Správné cesty pacienta pro získání vybavení
Talk-show (60 min., živě, 29. října 2020, 8:30) – ICS událost do kalendáře si stáhněte zde
02 Vítězné kombinace: C-Brace + Nexgear Tango a E-MAG Active + Nexgear Tango
Předem nahrané video (15 min.)
Tato prezentace bude plná technických podrobností a zaměřená na videa porovnávající chůzi s ortézou a bez ní. Ukážeme videa s demo uživatelem bez jakékoli ortézy, se C-Brace/E-MAG Active, C-Brace + Nexgear Tango, E-MAG Active + Nexgear Tango. Rozdíl mezi řešeními je velmi působivý, jak sami uvidíte.
03 Seznamte se s Myo Plus – Nový standard péče prostřednictvím umělé inteligence
Předem nahrané video (15 min.)
Myo Plus přináší zcela nový způsob řízení myoelektrických protéz horních končetin, který kombinujeme s dlaněmi MyoBock nebo bebionic. Do této chvíle musel uživatel přizpůsobovat pohybové vzory protéze – nyní se Myo Plus učí od uživatele a řízení myoprotéz je mnohem intuitivnější.
04 MDR přinese změny – Jak ovlivní životnost a podporu mobility mechatronických kolenních kloubů
Předem nahrané video (20 min.)
Informace o nové globální směrnici MDR a o následných krocích Ottobock – Co je třeba vzít v úvahu? Jaké příležitosti pro zákazníky a výhody pro uživatele nabízí? Rozhovor s ortotikem-protetikem o důsledcích pro vaši práci. Kontinuální mobilita u high-end produktů, rozhovory s uživateli a ukázka možností, zkušební vybavení, dokumentace, argumentace.
05 Mobilní po amputaci – Propojíme vás!
Předem nahrané video (15 min.)
Probereme důležitost spolupráce lékařů, ortotiků-protetiků a uživatelů pro zajištění úspěšného protetického vybavení a posílení partnerství s rehabilitačními klinikami. Představeny budou pilotní projekty z Německa a Maďarska.

 

Využijte tuto jedinečnou příležitost rozšířit si obzory z pohodlí vašeho domova či kanceláře. Pokud budete mít ohledně OTWorld.connect 2020 jakékoliv otázky, pište nám na: protezy@ottobock.cz.

 


Nový katalog protéz dolních končetin

Katalog protéz dolních končetin 2020/2021Očekávaný katalog kompletního portfolia komponentů pro výrobu protéz dolních končetin je na světě! Znovu tak budete mít naši aktuální nabídku pohromadě od A do Z.

Prozatím tedy pouze v němčině, na anglické verzi se ale v Duderstadtu pilně pracuje a k dispozici bude do konce tohoto roku.

Německý katalog pro rok 2020/2021 a starší anglickou verzi si můžete v PDF stáhnout z našich stránek.

 

 

 

 

 


Video z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2020

Pojďte s námi zavzpomínat na léto, kdy se ještě dalo kolektivně jakž takž sportovat. Snad to nebude trvat dlouho a budeme se moci podobně prospěšných akcí opět účastnit.

S Ottobock týmem jsme se na přelomu července a srpna již popáté vyhoupli do cyklistických sedel, abychom si vychutnali 2222 km za 111 hodin. A to nonstop. Kromě kolegů od nás z firmy nám pomáhali Kuba Janoušek z Protetiky Plzeň, Martin Mužíček z Ortopedické Protetiky Liberec, Petr Tuček z Ortotechniky Praha a amputáři Terka s Jirkou Pacholkem.

Podívejte se na to, jak jsme letos šlapali pro 15letého Sebíka, který kvůli nádoru přišel o levou nohu a začíná znovu chodit.