Podpořte s námi 15letého Sebíka po amputaci

Sebík se stal patronem našeho Ottobock týmu pro letošní cyklomaraton.

Sebík Bečvář byl až do 15 let klasickým „raubířem“, který chvíli nepostojí, jezdí s kamarády na skejtu a hraje fotbal za Kazín. Vloni ale přišla rána – nádor, který zapříčinil amputaci levé nohy ve stehně. Teď potřebuje kvalitní protézu, která mu pomůže vrátit se zpátky do života.

Převážnou část letošního roku musel strávit na onkologii v Motole, kde ho lékaři zásobovali chemoterapickými lektvary. Šlo o záchranu života. Teď v září Sebík absolvoval poslední dávku a všichni věříme, že výsledky dopadnou na jedničku.

Po ukončení chemoterapie začal pohublý Sebík pomalu přibírat na váze. Ještě pár týdnů a bude mít 40 kilo! Vrací se mu síly, proto může pomalu začít využívat protézu – prozatím jsme mu půjčili bionický kolenní kloub Kenevo, aby se lépe rozchodil (s tou provizorní od pojišťovny by mu to šlo mnohem hůře). Do budoucna bude ale potřebovat protézu s kloubem ještě aktivnějším, třeba se C-Legem nebo Geniem.

Taková protéza stojí opravdu hodně peněz, a proto Sebíkova základní škola spolu s městem Černošice založily veřejnou sbírku „Noha pro Sebíka“. Prostředky z ní budou použity nejen na parádní novou nohu, ale i na léčbu spojenou s nemocí. A když něco zbyde, pomohou podobně postiženým dětem.

Pokud chcete i vy Sebíkovi pomoci k bionické protéze, přispějte, prosím, libovolnou částkou na transparentní účet: 000182-0388063349/0800 nebo použijte obrázek pro QR platbu níže.

Ottobock tým děkuje za jakoukoliv vaši podporu.