Školení v Hustopečích opět plně obsazeno

Protetický minimag 20/11/2018

Hustopeče 2018 - společná fotkaPřed necelými 14 dny jste měli opět možnost se tak trochu netradičně vzdělávat. 8.-9. listopadu se totiž uskutečnil již šestý ročník Mezinárodního školení Ottobock v Hustopečích. Znovu jsme se snažili přinést co nejpoutavější program, ve kterém si letos nenašla místo žádná teorie. Během dvou dnů prošli všichni účastníci 9 praktickými workshopy o délce 45–50 minut. V loňském roce se nám navíc velmi osvědčila sekce Walk&Talk, jakési diskuzní fórum s menšími stánky, a proto jsme ji s dalšími 9 tématy zařadili i letos. Na své si tak přišli jak protetici, tak ortotici, ale i například fyzioterapeuti. Všech 121 účastníků bylo pro workshopy a Walk&Talk rozděleno do 4 skupin po cca 30 lidech.

Jedním z hlavních cílů bylo během prvních čtyř workshopů představit optimální vybavení po amputaci pro stupně aktivity 1–4 včetně terapie, kterou by měl uživatel protézy absolvovat. Nechyběla ani ergoterapie pro protetiku horních končetin, ortotické workshopy s tématy osteoartritidy, novými možnostmi výroby AFO ortézy, 3D modelace nebo systému práce firmy Pohlig. Předvedli jsme i nové produkty, ze kterých jsme sami nadšeni – nový sádrovací stojan Ipso Cast, elektronický kloub 3E80, klouby Nexgear Tango, nové linery, atd. O nich ale až v dalších číslech Protetického minimagu.

Opět jsme se přesvědčili o tom, že účastníky tato forma školení zajímá a baví. Tento fakt dokazuje naplněná kapacita a zpětné vazby, které jsme prozatím od účastníků dostali.

Podívejte se na fotografie a video, třeba již po jeho zhlédnutí vám bude jasné, že příští rok v Hustopečích nemůžete chybět. Už dnes se těším na další nové tváře. 🙂


Video z Mezinárodního školení Ottobock 2018, Hustopeče

 


Fotogalerie