Perfektní lůžko 3D technologií přes TF Design | Vzpomínka na doc. MUDr. Ivana Hadrabu, CSc.

Protetický minimag 04/12/2018

Perfektní lůžko 3D technologií přes TF Design

TF Design bag 743R133D technologie jsou v ortopedické protetice momentálně často skloňovaným termínem. V našem oboru si jistě nalezly své místo a s největší pravděpodobností je čeká růžová budoucnost.
Málokdo si ale uvědomuje, že nejstarší 3D technologií pro výrobu pahýlových lůžek je TF Design Ottobock, který řada z vás využívá již déle než 20 let bez potřeby kupovat skener.
Takto dlouhá historie představuje tisíce a tisíce vyrobených lůžek a zkušenosti, které nelze koupit. Díky této službě můžete během několika dní získat perfektní zkušební TF lůžko i s modelem pouze na základě měření a jednoduché úpravy v softwaru.
Aby pro vás byla práce s TF Designem ještě pohodlnější, dali jsme pro vás dohromady novou brožuru „TF Design – Tipy a triky“ (stáhnout si ji můžete níže), která vás provede celým procesem od měření až po zanesení údajů do softwaru. Pokud byste sami měli software zastaralý, obraťte se na nás. Jeho upgrade rádi zařídíme.
A nezapomeňte, že pro měření pahýlů pro TF Design můžete využít naše pomocníky, které najdete i pohromadě v praktické tašce „TF Design bag 743R13“.

 

Stáhněte si soubor:

TF Design - Tipy a triky

16stránková brožura, která vás krok po kroku provede TF Designem od zaměření přes výběr vhodného tvaru lůžka až po úpravu v softwaru.

 

Vzpomínka na doc. MUDr. Ivana Hadrabu, CSc.

doc. MUDr. Ivan Hadraba, CScDne 17. listopadu 2018 nás zastihla smutná zpráva. Naše řady opustil vážený kolega pan doc. MUDr. Ivan Hadraba, CSc.
Během své více než 50leté praxe v oboru se 28 let věnoval výzkumně-vývojové činnosti a po právu patřil mezi uznávané přední odborníky v oboru rehabilitace a ortopedické protetiky. Za svou dlouholetou výzkumnou, rozsáhlou publikační, pedagogickou a konziliární činnost získal celou řadu vysokých uznání od ČLS J.E. Purkyně, Svazu invalidů a FOPTO.
Jeho praktický přínos v našem oboru lze spatřovat kromě dlouholeté univerzitní pedagogické činnosti především v prosazení nejnovějších zahraničních technologií do ortopedicko-protetických pomůcek, čímž se skokově zkvalitnila úroveň vybavování pacientů. S jeho pomocí byl také zaveden zcela nový obor – dětská protetika. Zároveň byl pověřen řízením rekvalifikačních kurzů FOPTO, vychoval celou řadu nových ortopedických protetiků a obuvníků, jejichž prostřednictvím byly nové trendy vybavování uváděny do praxe.
Čest jeho památce!