Nová vzdělávací videa v „Terapie a cvičení“

Chcete se zbavit fantómových bolestí, být ve formě a nemít protézu jako „kouli na noze“? Pusťte se do následujících řádek a vzdělávacích videí, která jsme pro vás či vaše blízké natočili.

Amputace je bezesporu velkým zásahem do organizmu, který zásadně ovlivňuje rovnováhu a koordinaci. Společně s protézou pak i způsob (stereotyp) chůze. Vaším cílem by měl být pohyb co nejpodobnější tomu „správnému“, fyziologickému. Jen tak budete moci zdolávat delší vzdálenosti, být méně unavení a i s protézou plnohodnotně žít.

Nic ale nepřichází samo a pro kvalitnější život je potřeba něco udělat, pracovat na sobě. Abychom vám to ale ulehčili, natočili jsme pro vás několik krátkých videí, která vás naučí:

 

Důležité je, že v nich řekneme i důvody, proč byste se měli těmto tématům správně a pravidelně věnovat. Navedeme vás i na školu chůze nebo Fitness for Amputees – aplikaci pro chytré telefony, kterou si můžete zdarma stáhnout a doma si zacvičit.

Vše najdete pohromadě v nové sekci Terapie a cvičení. Kde ji najdete na domovské stránce MojíProtézy, vám prozrazuje obrázek nahoře.

Všechny naše tipy a návody jsou jednoduché, můžete se jim věnovat kdekoliv, nepotřebujete k nim téměř nic a využijí je nejen lidi čerstvě po amputaci, ale i „zkušení amputáři“. Je to tedy jen na vás. 🙂