Martinova vychytávka na jednocestný ventil | Pojeďte s námi Handy Cyklo Maraton 2017 | Veselé Velikonoce

Protetický minimag 11/04/2017

Martinova vychytávka na jednocestný ventil

Sada 4R136 V4 EasyLine VentilMožná se vám někdy stalo, že jste měli problém s vhodným umístěním jednocestného ventilu 4R140 v lůžku. Nebo že se uživatelům tímto ventilem nedařilo jednoduše vytlačit z lůžka vzduch. A to hlavně, pokud měli tenký pahýl, nebo pahýl s větším množstvím měkké tkáně.

V takovém případě mám pro vás dobrý tip a alternativu k 4R140 – ventil 4R136 V4 EasyLine. Tento drobný ventil možná v katalogu snadno přehlédnete, o to více zaslouží svou pozornost. Osobně mám jeho aplikaci osobně vyzkoušenou ku spokojenosti klientů. Pro mě i pro uživatele představuje mnoho výhod, které jsem shrnul do prospektu, který naleznete níže. Přiložil jsem i několik fotografií z postupu aplikace, a tak vám použití ventilu EasyLine opravdu nebude dělat problém.

Pro lepení konektoru vám z vlastní zkušenosti mohu doporučit 636K49 SuperGlue. Ztvrdlé je za 15 minut (na rozdíl od silikonu), nikde zbytečně neteče (na rozdíl od Siegelharzu) a perfektně dotěsní přechod mezi konektorem a lůžkem (na rozdíl od vteřinového lepidla).

Martin Skudla
ortotik-protetik

 

Stáhněte si soubor:

4R136=EL EasyLine Ventil – Prospekt a TI

Prospekt s popisem všech výhod tohoto nenápadného ventilu. Obsahuje i technické informace aplikace ventilu do lůžka včetně fotografií.

 

 

Stáhněte si soubor:

636K49 SuperGlue - Prospekt

Dvousložkové lepidlo s velmi vysokou přilnavostí vhodné pro širokou škálu materiálů. Dokument obsahuje i technické informace k aplikaci včetně fotografií.

 

Pojeďte s námi Handy Cyklo Maraton 2017

Ottobock tým se startovní horečkou na Hradčanském náměstí v Praze (Igor, Tomáš, Michal, Pavel, Hanka, Honza, Pavel a Erik)Minulý rok jsme se úspěšně účastnili charitativního cyklistického závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton. Měli jsme osmičlenný Ottobock tým se dvěma hendikepovanými a za 95 hodin jsme objeli Českou republiku a našlapali 2222 km. Závod jsme jeli pro Honzu Černého, oboustranně amputovaného strojvůdce Pendolina ze Studénky… Povedlo se, Honzu jsme vyburcovali, má prvovybavení a v interiéru chodí s oporou, zkouší handbike a monoski… začíná znovu žít.

Letos chceme jet závod znovu a opět do dění „zatáhnout“ dalšího člověka těsně po úrazu. Částečně obměňujeme tým a máme ještě dvě místa – pojďte do toho s námi!

V případě vašeho zájmu volejte kapitána týmu: Tomáš Hajský, hajsky@ottobock.cz, +420 602 315 436

Namotivovat se můžete naším článkem 50 nejlepších fotek z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2016.

 


Veselé Velikonoce

 

Nezapomeňte v pondělí „pomladit“ dámy a dívky ve vašem okolí. Pomlázka jim při dotyku s pozadím předá svěžest a pružnost, sílu a zdraví mladého jarního prutu. A jelikož jsme manuálně zruční, nespokojíme se s pomlázkou kupovanou, ale upleteme si vlastní… Zde máte jednoduchý návod: