50 nejlepších fotek z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2016

Ottobock tým se startovní horečkou na Hradčanském náměstí v Praze (Igor, Tomáš, Michal, Pavel, Hanka, Honza, Pavel a Erik)Minulý týden jsme absolvovali rychloprohlídku České republiky. S Ottobock týmem jsme ji projeli na kole křížem krážem v rámci charitativního projektu Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016.

39 osmičlenných týmů mělo za úkol zdolat štafetovým způsobem 2222 km v časovém limitu 111 hodin. Každý tým musel mít ve svém středu minimálně jednoho cyklistu s tělesným hendikepem a současně dělat patrona dalšímu člověku krátce po úrazu, který potřebuje novou motivaci do života.

Za náš tým šlapali kromě 6 zaměstnanců Ottobock i vozíčkář Erik jedoucí na handbiku a Pavel se stehenní protézou. Ukázalo se, že na kluky nemusíme brát zvláštní ohledy, jelikož jsou schopni zvládnout prakticky jakýkoliv terén a stoupání.

Naší účastí jsme chtěli motivovat k návratu ke sportu Honzu Černého, strojvůdce Pendolina ze Studénky, který před rokem narazil na přejezdu do neohleduplného řidiče kamionu a přišel o obě nohy. Toho jsme svým nasazením doslova rozpohybovali a v rehabilitačním ústavu v Kladrubech poprvé od úrazu sedl na kolo – handbike. Nyní se začíná stavět na první protézy a chystá se na školu chůze k naší fyzioterapeutce Hance Kohoutové. Naše patronace tedy splnila přesně to, co jsme si vysnili.

Nejednou jsme bloudili, zapadli jsme na rozbahněné polní cestě, ale dojeli jsme se ctí za 95 hodin na 21. místě! Závod byl tak obtížný, že 6 týmů z 39 vůbec nedorazilo do cíle. O náročnosti jasně vypovídá i celých 12 hodin, které jsme naspali za necelých 5 dní, a více než 20.000 výškových metrů, které jsme na kole nastoupali.

Už se ale těšíme na příští ročník, do kterého zapojíme další lidi s hendikepem.

Podívejte se na 50 nejlepších fotek z našich 2222 km…