Nový 3D L.A.S.A.R. Posture | Ortotický seminář akreditován i pro fyzioterapeuty | Petr dělá v lyžování pokroky

Protetický minimag 28/03/2017

Nový 3D L.A.S.A.R. Posture zjednoduší stavbu

3D L.A.S.A.R. PostureMěření vertikálních a horizontálních silNaměřené síly se zobrazují na tabletu přes obraz pacienta

Pokud chceme prostřednictvím protézy nebo ortézy dosáhnout maximální mobility pacienta a jeho správné postury, musíme zajistit optimální stavbu pomůcky. Všichni dobře víme, že se jedná o proces velmi náročný na přesnost. Je třeba zohlednit každý detail a pro konkrétní komponenty dodržovat předepsané postupy.

Jsem proto velmi rád, že vám dnes mohu představit nástroj, který stavbu výrazně zpřesní a zjednoduší – 3D L.A.S.A.R. Posture.

Na rozdíl od staršího modelu umí měřit jak vertikální, tak horizontální síly. Ty se vám zobrazují ve formě linií „live“ na tabletu přes obraz pacienta a výsledek si můžete kdykoliv uložit stisknutím tlačítka. Pacienta na siloměrných deskách zachycují 4 kamery, proto si můžete jednoduše přepínat mezi pohledy ze strany/zepředu, nebo zobrazení dolních končetin/trupu, aniž by pacient musel měnit polohu. Uloženou dokumentaci si pak můžete exportovat do PDF souboru, který vám může posloužit i jako hodnotný podklad pro jednání s pojišťovnou.

Tento systém má mnoho dalších funkcí a výhod, o kterých se dočtete v PDF brožuře pod článkem.

 

Stáhněte si soubor:

3D L.A.S.A.R. Posture

Brožura 646D1159-CS-01-1701

 

Ortotický seminář akreditován i pro fyzioterapeuty

Seminář - Možnosti moderní ortotikySpolečně se Spolkem mladých rehabilitačních lékařů a Klinikou rehabilitačního lékařství pořádáme 29. dubna 2017 odborný seminář na téma: Možnosti moderní ortotiky při vybavení neurologického pacienta.

Seminář je akreditovaný u ČLK a nově i u UNIFY a účastníci neplatí žádný registrační poplatek. Odborný program mají na starosti moji kolegové Mgr. Petra Poková, Hana Kohoutová, DiS., Mgr. Pavel Wanka a  Bc. Jan Šnytr.

Vše potřebné se dozvíte z letáku. Klikněte na obrázek vpravo.

Využijte tuto zajímavou příležitost a pozvěte lékaře a fyzioterapeuty, se kterými spolupracujete!


Petr dělá v lyžování pokroky

Petr měl lyžování vždycky rád a i po úrazu a oboustranné amputaci (ve stehně a v bérci) se chtěl na kopec vrátit. Monoski zvládá již nějaký čas bravurně, sen byl ale jezdit znovu na dvou lyžích. Využili jsme tedy systém ProCarve a Petrovi postavili optimální protézy. Ještě v prosinci 2016 mu při jízdě ze svahu dával dopomoc Jan Hruša z FTVS, nyní už se ale z mírného kopce spustí sám. Video natočil minulý týden na italské Paganelle Filip Hruša.