50 nejlepších fotek a video z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2019

Protetický minimag 20/08/2019

Ottobock tým před startem Metrostav Handy Cyklo Maraton 20192222 km za 111 hodin. Nejíš, nespíš, šlapeš – toto heslo Metrostav Handy Cyklo Maratonu neříká nic než pravdu. Pravdu, která by měla všechny potenciální zájemce o usednutí na kolo spíše odradit. Opak je ale pravdou – jakmile se jednou zúčastníte, nechcete už nikdy chybět.

O tom, že se na start letošního ročníku postavíme s Ottobock týmem již počtvrté, jsme nepochybovali ani vteřinu. Sladěný tým z minulého roku jsme ale museli lehce obměnit – Terka měla naordinovaný klid kvůli problémům s pahýlem a Barča se nedávno stala maminkou. I nové motory – paraplavec Jonáš s myorukou a fyzioterapeut Standa – ale do týmového soukolí zapadly ideálně.

Jistě nám dáte zapravdu, že správná parta je během takové akce to nejdůležitější. Zvláště, když jste vyčerpaní a 111 hodin si ve dne v noci saháte na dno… A právě nadšenci, kteří do toho šli letos s námi, zaslouží hlubokou poklonu. Jak JonášDavidem, kteří s protézami ujeli dohromady hodně přes 300 kilometrů, tak naši kamarádi protetici, které dobře znáte – Jakub Janoušek z Protetiky Plzeň, Vašek Viktora z CTO České Budějovice a Martin Mužíček z Ortopedické protetiky Liberec.

2222 km jsme letos jeli pro mladou dámu Evu, kterou meningokok připravil o obě dolní končetiny. Ve spolupráci s Malík a spol. jsme jí již vyrobili i zkušební protézy a Hanka Kohoutová začala se školou chůze, zdravotní problémy Evu ale pronásledují i nadále. Tři dny před startem cyklomaratonu museli Evu odvézt se silným zápalem plic na JIP ve FN Hradec Králové… A tak jsme ji aspoň zajeli do nemocnice navštívit a zvednout jí náladu. S Evina úsměvu bylo jasné, že se nejen naší přítomností, ale i celkově 11. místem, podařilo kousek radosti předat. 🙂

Přátelská atmosféra plná emocí, která po celou dobu této ojedinělé akce panovala, se dá jen stěží přenést na obrazovky monitorů. Vám se ji ale snažíme přiblížit aspoň prostřednictvím fotopříběhu složeného z 50 obrázků a 7minutového videa.

Pokud jste nám a Evče drželi palce, moc za podporu děkujeme. A kdybyste měli nutkání se do této akce také zapojit, dejte nám vědět. 🙂


Ottobock tým na Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2019


Fotogalerie