50 nejlepších fotek a video z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2019

Amputářský minimag 22/08/2019

Ottobock tým před startem Metrostav Handy Cyklo Maraton 2019

2222 km za 111 hodin. Nejíš, nespíš, šlapeš – toto heslo Metrostav Handy Cyklo Maratonu neříká nic než pravdu. Pravdu, která by měla všechny potenciální zájemce o usednutí na kolo spíše odradit. Opak je ale pravdou – jakmile se jednou zúčastníte, nechcete už nikdy chybět.

Okolo Česka jsme letos jeli pro mladou dámu Evu, kterou meningokok připravil o obě dolní končetiny. Ve spolupráci s Malík a spol. jsme jí již vyrobili i zkušební protézy a Hanka Kohoutová začala se školou chůze, zdravotní problémy Evu ale pronásledují i nadále. Tři dny před startem cyklomaratonu museli Evu odvézt se silným zápalem plic na JIP ve FN Hradec Králové… A tak jsme ji aspoň zajeli do nemocnice navštívit a zvednout jí náladu. S Evina úsměvu bylo jasné, že se nejen naší přítomností, ale i celkově 11. místem v závodě, podařilo kousek radosti předat. 🙂

Moc děkujeme našim kamarádům a kolegům, kteří letos na kola usedli s námi ­– jak JonášoviDavidem, kteří s protézami ujeli dohromady hodně přes 300 kilometrů, tak našim kamarádům protetikům, které možná znáte osobně – Jakubovi Janouškovi z Protetiky Plzeň, Vaškovi Viktorovi z CTO České Budějovice a Martinovi Mužíčkovi z Ortopedické protetiky Liberec.

Přátelská atmosféra plná emocí, která po celou dobu této ojedinělé akce panovala, se dá jen stěží přenést na obrazovky monitorů. Vám se ji ale snažíme přiblížit aspoň prostřednictvím fotopříběhu složeného z 50 obrázků a 7minutového videa.

Pokud jste nám a Evče drželi palce, moc za podporu děkujeme. A kdybyste měli nutkání se do této akce také zapojit, dejte nám vědět. 🙂


Ottobock tým na Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2019


Fotogalerie