Počtvrté vyrážíme v sedle na 2222 km za 111 hodin

Amputářský minimag 25/07/2019

Eva s naší protetičkou Terkou a fyzioterapeutkou Hankou.Všechny tři poslední ročníky Metrostav Handy Cyklo Maratonu byly pro náš Ottobock tým velmi silným zážitkem. Z našich kamarádů, cyklistických nadšenců, jsme poskládali perfektně šlapající a tolerantní tým. Dáme si pořádně do těla, prožijeme opravdu netradiční teambuilding a v neposlední řadě pomůžeme dalšímu člověku po amputaci ke kvalitnějšímu životu.

A právě proto jsme znovu jedním ze 44 týmů, které se závodu letos účastní. V týmu je nás celkem 8 – zaměstnanci Ottobock, kolegové ortotici-protetici a dva cyklisté s hendikepem – David pojede se dvěma bércovými protézami a Jonáš s protézou horní končetiny. Oba dva na běžných silničních kolech.

30. července – 3. srpna 2019 pojedeme štafetovým způsobem 2222 km, které musíme stihnout za 111 hodin!

To vše pro podporu společného sportování lidí s hendikepem a bez něj a pro motivaci lidí čerstvě po úrazu či nemoci. Proto má každý tým svého patrona – člověka s hendikepem a závod jede pro něj a za něj. My pošlapeme pro sympatickou mladou dámu Evu, kterou meningokok připravil o obě dolní končetiny. Moc ale chce zase co nejdříve chodit. Touží po tom 2. září na protézách doprovodit svou dceru Verunku do první třídy. A my jí chceme pomoci tento sen splnit.

Společně s Malík a spol. jsme vyrobili zkušební stehenní a bércovou protézu a mohla si ji tak již vzít do parády naše fyzioterapeutka Hanka Kohoutová na školu chůze. A jelikož příští týden nastupuje na Rehabilitační kliniku Malvazinky, předpoklady pro zářijovou cestu s Verunkou do školy jsou téměř naplněny.

Závod startujeme na pražské Palmovce, Českou republiku projedeme křížem krážem a absolvujeme dokonce i krátký výjezd za hranice do Polska. Projedeme rehabilitační ústavy v Luži-Košumberk, Hrabyni a Kladrubech a oklikou přes Plzeňský a Ústecký kraj se vrátíme do Prahy. Jako štafetový kolík si budeme předávat GPS tracker, takže můžete neustále sledovat naši polohu i pozici ostatních týmů (odkaz s mapou bude na stránkách www.cestazasnem.cz spuštěn v den startu).

Budeme moc rádi, když se stanete fanoušky Ottobock týmu! Podpoříte hezkou myšlenku a v neposlední řadě pomůžete i naší partě hobby cyklistů.

Jak na to (celý postup vám zabere zhruba dvě minuty):

  1. Jděte na profilovou stránku našeho týmu https://www.cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-40 a vlevo nahoře klikněte na „REGISTRACE“ (každý fanoušek musí provést krátkou registraci). Vyplňte e-mail, nastavte heslo a doplňte jméno a příjmení (pokud chcete, můžete nahrát i vaši fotku).
    Poznámka: Jestliže jste se registrovali již v minulosti, můžete se rovnou přihlásit (pokud jste heslo zapomněli, napište na pchalek@cestazasnem.cz).
  2. Po registraci opět vlevo nahoře klikněte na „PŘIHLÁSIT SE“ a vyplňte vaše přihlašovací údaje (máme vyzkoušeno, že ani není třeba aktivovat registraci prostřednictvím emailu, který vám po registraci přijde; pokud by vám tato přímá cesta nefungovala, klikněte prosím na aktivační odkaz v emailu)
  3. Jste-li přihlášeni, můžete fandit! Jděte opět na profil našeho Ottobock týmu: https://www.cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-40 a pod týmovým obrázkem od našeho grafika Petra Palmy klikněte na „FANDIT TÝMU“ (po kliknutí je třeba stránku znovu načíst (např. stisknout klávesu F5), aby byl váš hlas vidět). Na pravé straně jsou členové týmu a pod nimi fanoušci. Nyní byste mezi nimi měli najít i vaše jméno.
  4. A to je vše. Budeme samozřejmě rádi, když budete psát nejlépe povzbuzující komentáře našemu týmu.
  5. V průběhu závodu můžete vývoj a naši pozici sledovat na on-line mapě, která bude po startu spuštěna: https://www.cestazasnem.cz/propozice-1-40

Děkujeme za vaši podporu, moc nám a Evče pomůže!

 

Složení týmu:

Ottobock tým pro Metrostav Handy Cyklo Maraton 2019

  • David Průša – oboustranná bércová protéza, velký dobrodruh a cestovatel
  • Jonáš Kešnar – protéza horní končetiny, nadějný mladý plavec a reprezentant
  • Tomáš Hajský – Public Relations, Ottobock ČR
  • Martin Mužíček – ortotik-protetik, Ortopedická Protetika Liberec
  • Václav Viktora – ortotik-protetik, Centrum technické ortopedie, České Budějovice
  • Jakub Janoušek – ortotik-protetik, Protetika Plzeň
  • Standa Velík – student fyzioterapie na ZČU v Plzni
  • Michal Kratochvíl – náš dlouholetý kamarád a účastník všech našich cyklomaratonů

+ důležitý doprovod:

  • Vladan Princ – řidič, ortotik-protetik, ředitel divize Orthobionic, Ottobock ČR
  • Petr Palma – řidič, grafik, Ottobock ČR
  • Hanka Kohoutová – fyzioterapeutka, Ottobock ČR

 

A kde si můžete jako fanoušci užít cyklomaraton i vy?:

Datum Čas Místo
30.07.2019 11:00–13:15 Start – Tkalcovská, Praha 8
03.08.2019 13:00–21:00 Cíl – Park Kampa, Praha 1 – vyhlášení výsledků, rock’n’rollový koncert The Beautifuls & Blue Orchestra zdarma