Školení v Hustopečích opět „praskalo ve švech“

Protetický minimag 05/11/2019

7. mezinárodní školení Ottobock, Hustopeče 2019Před 14 dny jste měli opět možnost se tak trochu netradičně vzdělávat. 17.–18. října se totiž uskutečnil již sedmý ročník Mezinárodního školení Ottobock v Hustopečích. I přes lehké komplikace těsně před startem jsme se snažili přinést znovu co nejpoutavější program, ve kterém i letos nezbylo místo pro žádnou teorii. Během dvou dnů prošli všichni účastníci 7 praktickými workshopy.

Z minulých let se nám navíc velmi osvědčila sekce Walk&Talk, jakési diskuzní fórum s menšími stánky, a proto jsme ji s dalšími 11 tématy zařadili i letos. Kromě odborných stánků jsme v ní dali prostor i sportovním sdružením hendikepovaných, a tak jsme se dozvěděli, jak se hraje para hokej, volejbal vsedě nebo jezdí s protézami na lyžích.

Na své si přišli jak protetici, tak ortotici, ale například i fyzioterapeuti a ergoterapeuti. Kapacita „praskala ve švech“, ale i tak prošlo rekordních 147 registrovaných účastníků ve skupinách komfortně všemi workshopy i sekcí Walk&Talk.

Účinek prvního ortotronického systému C-Brace krásně předvedla jeho každodenní uživatelka Heike, Terka se ukázala s jejím novým chodidlem Taleo a sportovním Challengerem. Připomenuli jsme zásady Socket Technologies, představili jsme nové materiály ulehčující výrobu nebo zbrusu novou sekci Terapie a cvičení na našem webu, obsahující vzdělávací videa. O všem se dozvíte více v dalších číslech Protetického minimagu.

Přestože se na tuto školící akci opět ozývaly samé kladné ohlasy, sedm let je sedm let, a proto doznají příští rok „Hustopeče“ zásadních změn. A to jak v náplni, tak v místě konání – „Hustopeče“ už nebudou v Hustopečích.

Tato informace vám ale jistě nezabrání v tom podívat se, jak letošní sedmý ročník probíhal. Snad vás fotky a video navnadí natolik, že se příští rok setkáme na „novém místě“ 🙂

Tiskoviny

Všechny tiskové materiály z letošního ročníku Mezinárodního školení Ottobock si můžete stáhnout ve formátu PDF zde.

Video

Fotogalerie