Natočili jsme vzdělávací videa pro amputáře | Přihlaste se na školení ProCarve

Protetický minimag 26/11/2019

Terapie a cvičení

Natočili jsme vzdělávací videa pro amputáře

Videonávody jsou dnes nejsrozumitelnější a nejpoutavější cestou k předávání informací. A v protetice to platí dvojnásob. Z toho, co se amputář dozví od protetika, je schopen si zapamatovat pouze zlomek. Mezi protetiky dokonce existují výjimky, od kterých se uživatel nedozví vůbec nic.

Proto jsme se rozhodli postupně natáčet videa, která by amputované naučila zvládat nejrůznější situace a terapii. Kdykoliv tak budou mít možnost dozvědět se něco nového, nebo se k již probranému tématu vrátit a zopakovat si ho.

Na těchto stránkách jsme založili novou sekci Terapie a cvičení, kam budeme vzniklá videa a tipy ukládat. Samozřejmě uvítáme, pokud budete tuto platformu využívat a své klienty o ní informovat. Měla by vlastně ušetřit čas i vám samotným.

Již dnes v ní naleznete:

  • Videa „Jak správně bandážovat TT a TF pahýl“
  • Videa „Jak správně nasadit TT a TF liner
  • Videa „Jak správně cvičit s protézou a bez ní“
  • Informace o aplikace Fitness for Amputees
  • Informace o škole chůze

Kolega Miroslav Bína by například uvítal video o správném nasazování a kontrole těsnící nákolenky, aby se postupem času neztrácel podtlak. Máte i vy nějaký nápad, který by mohl amputovaným i vám pomoci?

Tipy posílejte na e-mail: protezy@ottobock.cz. Rádi je společně s tím Mírovým zpracujeme.

 


Přihlaste se na školení ProCarve

Terka, Petr, Jakub a Aleš testují lyžařskou protézu ProCarveČeská republika se v lyžování amputovaných na protézách řadí mezi ty nejaktivnější na světě. „Může za to“ optimální spolupráce mezi Czech Ski School of Amputees, No Foot No Stress, Konto Bariéry a Ottobock ČR – poskytovatele technické podpory přímo na svahu.

Pokud jste i vy fandové lyžování a chcete pomoci dalšímu rozvoji lyžování amputovaných v ČR, přihlaste se na školení ProCarve na Husově boudě v Peci pod Sněžkou. Konat se bude v termínu 1.–3. dubna 2020 a jeho kompletní program si můžete stáhnout v PDF níže. Registrovat se můžete do 31. ledna 2020 na adrese protezy@ottobock.cz.

 

 

 

 

Stáhněte si soubor:

ProCarve – Program školení

V průběhu školení vám představíme systém ProCarve a jeho základní nastavení a naučíme vás techniku a metodiku lyžování amputovaných. To vše samozřejmě i v praxi s amputovanými lyžaři.