Školení Materiály | Nový Trias | Kódy preskripce

Protetický minimag 08/03/2022

Školení na Materiály s Tino Hartmannem

Zveme vás na školení s názvem Materiály – Novinky a inovace v praxi, tedy s tématem, které je aktuální snad pro všechny ortotiky-protetiky. Uskuteční se u nás ve firemním domě v termínu 30.–31. března 2022 (středa–čtvrtek).

Role hlavního školitele se zhostí náš kamarád Tino Hartmann, největší odborník na materiály v Ottobock. Zaměří se na novinky, které jsou k dispozici, ukáže vám použití různých druhů laminačních pryskyřic – kdy a na co je vhodné každý druh použít –, tipy a triky pro natahování plastů a další vychytávky z praxe. Seminář nebude pouze teoretický, Tino bude vše názorně předvádět a možnost prezentované produkty a postupy otestovat samozřejmě dostanou i všichni účastníci.

Detailnější program naleznete v PDF níže. Pokud se chcete školení zúčastnit, vyplňte nám, prosím, ideálně do pátku 11. března tento registrační formulář.

 

Stáhněte si soubor:

Materiály – Program školení 03-2022

Stáhněte si program školení na Materiály s Tino Hartmannem, které se uskuteční 30.–31. března 2022 v Ottobock ČR.

 

 


Nový Trias už může i plavat

Od 1. března je možné objednávat novou variantu oblíbeného chodidla Trias s označením 1C30-1.
Kromě vnější designové proměny, sladěné k chodidlové rodině Taleo, je nejdůležitější novou vlastností voděodolnost chodidla. Adaptér má nyní odtokové kanálky a kosmetický kryt vespod čtyři otvory – to vše proto, aby mohla voda z protézy po návratu na souš bez problémů odtéct.

Všechny ostatní vlastnosti zůstávají, jak jste na ně vy i vaši klienti zvyklí. Na stejné výši jako kvalita zůstává dokonce i cena, takže se nemusíte obávat navyšování kalkulací.

Další vlastnosti a technická data se dozvíte v PDF prospektu níže.

 

Stáhněte si soubor:

1C30-1 Trias – Prospekt a objednací list

Stáhněte si dvoustránkový prospekt se všemi důležitými vlastnostmi, technickými parametry a objednacím listem.

 

 


Kódy preskripce Protetika a Ortotika platné od 01/2022

O novele zákona č. 48/1997 Sb., která je účinná od 1. ledna 2022, je většina z vás zřejmě informována. I tak jsme se ale rozhodli vypsat několik nejdůležitějších změn a připravit pro vás dva jasné přehledy všech kódů preskripce – zvlášť pro protetiku a ortotiku, i s výšemi úhrad pro uživatele.

Oba přehledy si můžete stáhnout v PDF níže, případně si je vytisknout a mít je po ruce.

Nejdůležitější změny zmíněné novely:

  • Po úspěšném schválení bionického kloubu hradí pojištěnec doplatek nově pouze 1 %, maximálně však ve výši 4.772,50 Kč vč. DPH.
  • Část skutečně uplatněné ceny zdravotnického prostředku přesahující zastropovanou hranici doplatku pojištěnce hradí zdravotní pojišťovna.
  • Je-li stanovena procentní výše úhrady nebo spoluúčasti, rozumí se tím procentní výše úhrady nebo spoluúčasti ze skutečně uplatněné ceny pro konečného spotřebitele.
  • Jsou zavedeny nové kódy pro děti pro ortézy z prefabrikátu nebo stavebnice s nutností individuální úpravy.

 

Stáhněte si soubor:

Protetika – Kódy preskripce 2022

Stáhněte si přehled se všemi kódy preskripce, užitnými dobami a maximálními doplatky pacientů.

 
Stáhněte si soubor:

Ortotika – Kódy preskripce 2022

Stáhněte si přehled se všemi kódy preskripce, užitnými dobami a maximálními doplatky pacientů.