Rozloučení s Honzou a Markem

Protetický minimag 13/06/2022

V pátek 10. června odpoledne zasáhla celou naši firmu tragická zpráva. Na Písecku došlo k dopravní nehodě, jejíž dvěma obětmi se stali naši kolegové a kamarádi Honza Maleš (36) a Marek Mertl (31).

Honzu budete zřejmě všichni znát jako předního odborníka hlavně na nejmodernější protetiku horních končetin, na kterého se za posledních několik let vypracoval. Každé „neuskutečnitelné“ vybavení bral jako výzvu a stále hledal nové cesty. Tu úspěšnou se mu většinou podařilo najít. Pomohl stovkám lidí a rodin ke kvalitnějšímu životu a v řadě z nich se stal jejich členem. Jedinečný byl nejen svými úspěchy při výrobě protéz, ale i přístupem k samotnému oboru. Stal se jedním z tahounů federace FOPTO, aktivním členem výboru a redaktorem časopisu Ortopedická protetika.

Marek byl Honzovou pravou rukou. Nebyl možná zatím až tak vidět, protetice se věnoval celkem krátce. Už od doby, kdy se u nás ve firmě věnoval servisu invalidních vozíků, jsme ale věděli, že má zlaté české ručičky. Přerod v protetika se pod Honzovými křídly rozhodně ubíral správným směrem. Plánované vysokoškolské vzdělání v oboru ortotik-protetik už ale bohužel neukončí.

Společnost Ottobock přišla odchodem Honzy a Marka o dva dlouholeté, výjimečné zaměstnance. Našemu kolektivu budou chybět dva velmi dobří kolegové, kterých bylo vždy všude plno a o zábavu s nimi nikdy nebyla nouze. Budeme si je pamatovat jako profesionály, kamarády a otce, kteří se nerodí každý den.

Věnujte jim i vy, prosím, tichou vzpomínku.