První školení na vložky PROPRIO® ve Zruči

Protetický minimag 08/11/2016

Springer vložky CNC frézaPři představení vložek PROPRIO® na Mezinárodním školení Ottobock v Hustopečích jsme očekávali, že bude toto téma účastníky zajímat. Co se ale následně událo, překvapilo i nás samotné. Plánovaný seminář, který dnes v našem firemním domě ve Zruči končí, byl okamžitě naplněn.

Berlínská firma SPRINGER se výrobou individuálních vložek zaobírá již 114 let a vytvořila za tuto dlouhou dobu propracovaný systém vyšetření pacienta, procesu objednání i samotné výroby. Ročně ve výrobní hale vyprodukují 400.000 párů vložek, z čehož je 60.000 zcela individuálních. Tyto bohaté zkušenosti jsme během posledních dvou dnů předali účastníkům prvního školení PROPRIO® v České republice.

30ti zájemcům o tuto novinku jsme detailně představili všechny čtyři skupiny individuálních vložek, které koncepce PROPRIO® nabízí:

  1. vložky pro děti
  2. vložky pro neurologická postižení
  3. vložky pro dospělé a lidi trpící bolestmi
  4. vložky pro sportovce

Naučili jsme je, jak vybrat správný typ vložky pro konkrétního pacienta, jak ho vyšetřit a jeho nohu řádně změřit, případně naskenovat a jak vyplnit objednací list. Jelikož je nutné po obdržení polotovaru provést ještě úpravu vložky do boty nebo jeho zakomponování do ortézy, předvedli jsme jim i tyto postupy. Fotografie ze školení si můžete prohlédnout v galerii níže.

Jelikož vložky PROPRIO® vzbudili v ortoticko-protetických firmách opravdu velký zájem, počítáme pro první pololetí roku 2017 s obdobných školením. Termín se dozvíte v prosinci, kdy budeme zasílat aktuální plán školících akcí.

Pokud máte již nyní zájem o více informací, kontaktujte kolegu Jana Šnytra, snytr@ottobock.cz. Můžete se domluvit i na školení, které zorganizujeme přímo u vás ve firmě.

Chcete-li si o PROPRIO® vložkách přečíst, podívejte se na stránky www.proprio.info. Prozatím jsou pouze v němčině, ale do budoucna plánujeme i českou verzi s vyhledávačem českých dodavatelů.

Těším se na shledání na některém z našich následujících školení!