Protetičtí profíci | Milan Lamla, MALÍK a spol. (HK)

Firma Ottobock již téměř 100 let vyrábí komponenty a materiály pro stavbu protéz. Ty by ale nenaplnily svůj účel bez odborníků z protetických firem, kteří z nich pro vás vyrobí optimální pomůcku. Jsou klíčovým článkem v péči o lidi s hendikepem, a proto jsme se rozhodli vám je v rubrice „Protetičtí profíci“ postupně představovat. Kontakty na všechna protetická pracoviště naleznete zde.

Dnes položíme několik otázek Milanovi Lamlovi z hradecké protetiky MALÍK a spol., s.r.o…

Jméno a příjmení:Milan Lamla, MALÍK a spol., s.r.o.
Milan Lamla

Jak dlouho pracuje v oboru:
31 let

Nejdůležitější certifikace:
C-Leg, Harmony System, Ottobock Akademie

Milane, jaká byla tvoje cesta k práci ortotika-protetika?
Moje působení v oboru ortotik-protetik začalo již v roce 1986. Tehdy jsem nastoupil na protetické oddělení FN Hradec Králové, kde jsem působil jako mechanik. V roce 1992 přešlo protetické oddělení na soukromý subjekt s názvem MALÍK a spol., s.r.o., zde jsem se stal protetickým technikem. Od roku 2005 jsem registrovaným ortotikem-protetikem.

Co tě na práci ortotika-protetika nejvíce baví?
Pomáhat hendikepovaným lidem. Vracet amputované do normálního života a některé, zejména mladé, i do aktivního sportovního života.

Jaká největší pracovní výzva před tebou doposud stála?
Mladý, asi 30letý, v minulosti velice aktivní muž. Utrpěl amputaci pravé dolní končetiny ve stehně, levé v bérci a pravé horní končetiny v předloktí. I přes tento hendikep tento muž chodí do zaměstnání a pracuje jako řidič kamionu.

Co rád děláš ve volném čase?
Ve svém volném čase rád hraji fotbal, jsem členem Staré gardy Černilov. Dále rád jezdím na kole. K dalším mým zálibám patří ženy-víno-zpěv:-)

 

MALÍK a spol., s.r.o.

Rok založení firmy:
1992

Počet zaměstnanců:
30

Počet předaných protéz za rok:
176 (v roce 2016)

Fyzioterapeut přímo ve firmě:
Markéta Drahorádová (1x týdně)

Kompletní profil firmy včetně poboček a kontaktních informací naleznete zde.