Předání prvních protéz bebionic

Protetický minimag 09/01/2018

Předání myorukou bebionic

Pokud jste se účastnili nedávného Mezinárodního školení Ottobock v Hustopečích, seznámili jste se během workshopu „Aktivní protézy horních končetin“ osobně se 14letým, oboustranně amputovaným Honzou Křížem. Na semináři předváděl zapůjčenou „chytrou“ myoprotézu bebionic, která byla v té době nově v nabídce Ottobock.

Honza se s novou protézou neuvěřitelně rychle sžil a po školení se s ní velmi těžko loučil. Rozhodli jsme se proto, že mu pomůžeme sehnat na obě protézy potřebnou částku. Oslovili jsme Českou televizi a Konto Bariéry a začali se dít věci – během jednoho týdne se podařilo nasbírat téměř 2 miliony korun! Díky této vlně solidarity tak mohou na protézy bebionic pomýšlet i další děti.

Ve čtvrtek jsme v nadaci Konto Bariéry předali první tři z nich – dvě Honzovi a jednu Davidovi. Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry, dostala od kluků první kytici v životě, kterou jí „předala bionická ruka“. Kluci byli opravdu šikovní, což zdokumentovala i Česká televize. Podívejte se na reportáž níže.

Pokud byste potřebovali více informací o myoprotézách bebionic, stáhněte si brožuru v PDF s kompletním popisem jednotlivých variant.

 

Stáhněte si soubor:

bebionic - Brožura pro protetiky

8stránková brožura s kompletními informacemi k myoprotézám bebionic. Obsahuje dostupné velikosti rukou, popis jednotlivých zápěstí, druhy úchopů a technická data.

 

Odkaz na reportáž České televize

Video ČT z předání Myorukou bebionic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotogalerie