Nexgear Tango – nový kloubní systém pro výrobu moderních ortéz

Protetický minimag 19/02/2019

Technik nastavuje pružiny na individuální ortéze Nexgear Tango

Se systémem Nexgear Tango jsme vás poprvé seznámili již v květnu 2018 na veletrhu v Lipsku. Tento nový modulární ortotický systém se silnými pružinami mě osobně nadchl natolik, že jsem jím ihned po návratu vybavil prvního klienta, Honzu S. Jeho příběh a funkce kloubu jsme vám společně představili v rámci workshopu v Hustopečích v listopadu loňského roku.

A od té doby z nich mám jenom radost – z Honzy i z hlezenního kloubu. Honza si na harmonický pohyb Tanga velmi rychle zvykl a v jeho případě ho využívá opravdu na maximum. A Nexgear Tango vydržel Honzovo tempo a ukázal, že všechny ty řeči o jeho bezkonkurenční dynamice a usnadnění pohybu v nerovném terénu nebyly jen… řeči.

Přesvědčila se o tom i Simona Bartošová z Protetiky Plzeň, která s Nexgear Tango od začátku roku 2019 vybavila další dva pacienty, a proto jsem ji požádal o krátké hodnocení:

„Při vybavování aktivního klienta často přemýšlím, zda mi daný kloub umožňuje dostatečné nastavení, které odpovídá funkčním požadavkům, a tím poskytne adekvátní oporu. Jedině s pomůckou splňující takové předpoklady dokážu být stoprocentně spokojená. Musím říct, že ne ve všech případech mi k tomu použití klasických kloubů s jednoduchým nastavením stačí. Modulární kloub Nexgear Tango se zatím nejvíce přibližuje mé představě o ortotických možnostech dnešní doby.“

Věřím, že Tango nadchne stejně tak i vás. Níže si můžete stáhnout novou informační brožuru, která vám ujasní objednávání, seznam příslušenství i servisní sady. Pokud si i tak nebudete jistí nebo budete chtít pomoci při vybavení vašeho klienta, neváhejte, vezměte telefon a zavolejte mi.

Honza Šnytr
+420 725 050 671, snytr@ottobock.cz


Stáhněte si soubor:

Nexgear Tango – Brožura pro ortotiky

20stránková brožura, která vás se systémem seznámí do největšího detailu. Dozvíte se o přínosech pro uživatele, složení kloubu, možných kombinací modulů a kompletním příslušenství.