4 amputovaní lyžaři testovali ProCarve | Školení ProCarve

Protetický minimag 05/02/2019

Terka, Petr, Jakub a Aleš testují lyžařskou protézu ProCarveAleš, Petr, Terka a Jakub mají dohromady pouze 3 nohy. Zbylých 5 končetin je amputovaných ve stehně nebo bérci. Přesto se vrhli na lyžování a neohroženě brázdí zasněžené svahy. Někteří již několik let, jiní pouze pár měsíců.

Nyní v Peci pod Sněžkou testovali lyžařské protézy Ottobock ProCarve. Celkem 3 protézové sety darovalo Konto Bariéry sdružení No Foot No Stress a teď si je mohou zapůjčit amputáři, kteří by opět rádi skočili do lyží.

Na stránkách www.nofoot.cz se v nejbližší době objeví rezervační formulář, přes který si budou moci ProCarve zapůjčit i vaši amputovaní klienti. Jelikož je ale před jejich první výpravou do hor provést stavbu a nastavení tohoto systému, potřebujeme i vaši spolupráci. Rádi bychom, aby ProCarve znalo co nejvíce protetiků napříč republikou a amputáři se měli na koho obrátit. Na začátku dubna 2019 proto v Peci pod Sněžkou organizujeme na ProCarve školení.

Školení lyžařského protézového systému ProCarve

Pokud jste fandové lyžování a chcete pomoci rozvoji lyžování amputovaných v ČR, přihlaste se na školení ProCarve na Husově boudě v Peci pod Sněžkou. Konat se bude v termínu 3.-5. dubna 2019 a jeho kompletní program si můžete stáhnout v PDF níže. Přihlašovat se můžete do 15. února na adrese protezy@ottobock.cz. Více o ProCarve si můžete přečíst zde.


Stáhněte si soubor:

ProCarve – Program školení

V průběhu školení vám představíme systém ProCarve a jeho základní nastavení a naučíme vás techniku a metodiku lyžování amputovaných. To vše samozřejmě i v praxi s amputovanými lyžaři.

 

A jak si užívali lyžování na protéze a protézách naši 4 hrdinové, se můžete podívat v čerstvém videu.