50 nejlepších fotek z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2016

Protetický minimag 16/08/2016

Ottobock tým se startovní horečkou na Hradčanském náměstí v Praze (Igor, Tomáš, Michal, Pavel, Hanka, Honza, Pavel a Erik)Naše premiérová účast na Metrostav Handy Cyklo Maratonu je minulostí, silné zážitky z této akce v nás ale budou dlouhou přetrvávat.

Po prvních dvou dnech závodu se zdálo, že jsme své síly přecenili. Jak jsme se ale prokousávali dalšími kilometry, bylo jasné, že se nikdo z nás nevzdá a že do cíle dojedeme se ctí.

Do Prahy na Vítězné náměstí jsme dojeli v sobotu, 6. srpna těsně před polednem. 2222 km jsme tak zvládli za 95 hodin a došlapali jsme na krásném 21. místě! Závod byl tak obtížný, že 6 týmů z 39 vůbec nedorazilo do cíle. O náročnosti jasně vypovídá i celých 12 hodin, které jsme naspali za necelých 5 dní.

Chtěli bychom vám poděkovat za to, že jste se nechali do tohoto projektu zatáhnout společně s námi. I s vaší pomocí jsme na stránkách cestazasnem.cz získali největší počet fanoušků a o 30 hlasů jsme předstihli Moravskoslezský kraj. Někteří z vás na nás čekali na trati a dělali nám doprovod, což nám dodávalo nové síly. Přesně toho jsme chtěli dosáhnout.

Neméně důležitý cíl byla i smysluplná patronace lidí po úrazu, pro které jel každý z týmů. My jsme šlapali pro Honzu Černého, strojvůdce Pendolina ze Studénky, který před rokem narazil na přejezdu do neohleduplného řidiče kamionu a přišel o obě nohy. Toho jsme svým nasazením doslova rozpohybovali a v Kladrubech poprvé od úrazu sedl na kolo – handbike. Nyní se začíná stavět na první protézy a chystá se na školu chůze k naší Hance Kohoutové.

Během naší neuvěřitelné cesty jsme došli k mnoha poznáním – například k tomu, že jsme bezva parta, která táhne za jeden provaz i v krizových situacích, kterých tento ojedinělý projekt nabízí nepřeberné množství. Přišli jsme na to, že zkratky nejsou vždy časově výhodné, ale téměř vždy připraví situace, na které budeme dlouho vzpomínat. Odhalili jsme, že Erik na handbiku a Pavel se C-Legem vyjedou naprosto vše a není třeba je šetřit. A už teď víme, že příští rok chceme jet znovu a zapojit vás ještě více…

Podívejte se na 50 nejlepších fotek s komentáři mapujících celou naši výpravu.