S hendikepovanými ujedeme na kole znovu 2222 km za 111 hodin

Rekordu se účastnila i naše kamarádka Renča, pro kterou jedeme letošní Metrostav Handy Cyklo Maraton.Loňský Metrostav Handy Cyklo Maraton byl pro náš tým velmi silným zážitkem. Honzovi Černému, strojvůdci Pendolina ze Studénky, pro kterého jsme závod jeli, jsme navíc pomohli a i nadále pomáháme k aktivnějšímu životu s oboustrannou amputací. A právě proto jsme znovu jedním z 34 týmů, které se závodu účastní. V týmu je nás celkem 8 – zaměstnanci Ottobock, kolegové ortotici-protetici a dva cyklisté s hendikepem – David pojede se dvěma bércovými protézami a Jakub s protézou stehenní. Oba dva na běžných silničních kolech.

1. – 5. srpna 2017 pojedeme štafetovým způsobem 2222 km, které musíme stihnout za 111 hodin!

To vše pro podporu společného sportování lidí s hendikepem a bez něj a pro motivaci lidí čerstvě po úrazu či nemoci k aktivnímu životu s postižením. I náš tým je patronem sympatické mladé dámy několik měsíců po zákeřné nemoci. Jedeme pro Renču, která po útoku meningokoka přišla o obě dolní končetiny v bérci. Chceme ji povzbudit do dalšího života, pomoci ji k protézám a kvalitní rehabilitaci. V příštím minimagu si můžete s Renčou přečíst krátký rozhovor.

Startujeme z Břevnovského kláštera v Praze, absolvujeme krátký výjezd za hranice do německých Drážďan, Českou republiku pak projedeme křížem krážem a oklikou se vrátíme do Prahy. Jako štafetový kolík si budeme předávat GPS tracker, takže můžete neustále sledovat naši polohu i pozici ostatních týmů (odkaz s mapou bude na stránkách www.cestazasnem.cz spuštěn v den startu).

Budeme moc rádi, když se stanete fanoušky Ottobock týmu! Podpoříte hezkou myšlenku a v neposlední řadě pomůžete i naší partě hobby cyklistů.

Jak na to (celý postup vám zabere zhruba dvě minuty):

  1. Jděte na profilovou stránku našeho týmu www.cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-21 a vlevo nahoře klikněte na „REGISTRACE“ (každý fanoušek musí provést krátkou registraci). Vyplňte email, nastavte heslo a doplňte jméno a příjmení (pokud chcete, můžete nahrát i vaši fotku).
  2. Po registraci opět vlevo nahoře klikněte na „PŘIHLÁSIT SE“ a vyplňte vaše přihlašovací údaje (máme vyzkoušeno, že ani není třeba aktivovat registraci prostřednictvím emailu, který vám po registraci přijde; pokud by vám tato přímá cesta nefungovala, klikněte prosím na aktivační odkaz v emailu)
  3. Jste-li přihlášeni, můžete fandit! Jděte opět na profil našeho Ottobock týmu: cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-21 a pod týmovým obrázkem od našeho grafika Petra Palmy klikněte na „FANDIT TÝMU“ (po kliknutí je třeba stránku znovu načíst (např. stisknout klávesu F5), aby byl váš hlas vidět). Na pravé straně jsou členové týmu a pod nimi fanoušci. Nyní byste mezi nimi měli najít i vaše jméno.
  4. A to je vše. Budeme samozřejmě rádi, když budete psát nejlépe povzbuzující komentáře našemu týmu.
  5. V průběhu závodu můžete vývoj a naši pozici sledovat na on-line mapě, která bude po startu spuštěna: cestazasnem.cz/o-projektu-1-21

Děkujeme za vaši podporu, moc nám a Renče pomůže!

 

Složení týmu: 

Ottobock tým pro Metrostav Handy Cyklo Maraton 2017David Průša – oboustranná bércová protéza, velký dobrodruh a cestovatel

Jakub Provazník – stehenní protéza, nadšený běžec a biker jedoucí se C-Legem

Jan Šnytr – ortotik-protetik, Ottobock ČR

Tomáš Hajský – Public Relations, Ottobock ČR

Václav Viktora – ortotik-protetik, Centrum technické ortopedie, České Budějovice

Jakub Janoušek – ortotik-protetik, Hamzova léčebna, Luže-Košumberk

Bára Hlaváčová – Jakubova přítelkyně

Michal Kratochvíl – pedagog, externí spolupracovník Ottobock ČR

 

+ řidiči a další důležité funkce:

Vladan Princ – ortotik-protetik, ředitel divize Orthobionic, Ottobock ČR

Ondřej Vyhnal – student oboru ortotik-protetik na ZČU Plzeň

Hanka Kohoutová – fyzioterapeutka, Ottobock ČR

Tomáš Tykal – ortotik-protetik, Protetika Plzeň

 

Děkujeme za laskavé zapůjčení silničních kol Cyklosportu Volráb (Pozn.: http://www.cyklovolrab.eu/) z Plzně, s jejichž koly budeme letos opět o něco rychlejší.