70 nejlepších fotek z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2017

Protetický minimag 08/08/2017

Svatý kopeček u Olomouce se silničním kolem pouze na zádech.Minulý týden jsme opět po roce absolvovali rychloprohlídku České republiky. S Ottobock týmem jsme ji projeli na kole křížem krážem v rámci charitativního projektu Metrostav Handy Cyklo Maraton 2017.

30 osmičlenných a 4 čtyřčlenné týmy měly za úkol zdolat štafetovým způsobem 2222 km v časovém limitu 111 hodin. Každý tým musel mít ve svém středu minimálně jednoho cyklistu s tělesným hendikepem a současně dělat patrona dalšímu člověku krátce po úrazu či nemoci, který potřebuje novou motivaci do života.

Za náš tým šlapali kromě zaměstnanců Ottobock a kolegů ortotiků-protetiků i David se dvěma bércovými protézami a Jakub se C-Legem, tedy se stehenní protézou. Oba kluci jeli na běžných neupravených kolech a ukázali, že jsou schopni zvládnout prakticky jakýkoliv terén a stoupání.

Odnesli jsme si pár šrámů, nejednou nás zaskočila rozkopaná silnice či chybějící most přes řeku. Za necelých 5 dní jsme naspali 11 hodin a na kole nastoupali celkem 28.924 výškových metrů. I tak jsme ale dojeli na úžasném 13. místě v celkovém čase 84 hodin a 39 minut! Tzn. o více než 10 hodin rychleji než minulý rok.

Letošní ročník cyklomaratonu jsme jeli pro mladou sympatickou dámu Renatu, kterou meningokok na začátku roku připravil o obě dolní končetiny v bérci. Do dnešního dne ji provází nejrůznější zdravotní komplikace, ale tento týden konečně nastal ten pravý čas, kdy může dostat od Protetiky Plzeň první protézy. Chceme Renče pomoci zpět na nohy a vrátit se tak do aktivního života. Naše fyzioterapeutka Hanka se jí bude věnovat od konce srpna na rehabilitační klinice Malvazinky v Praze, kde Renata absolvuje školu chůze. Věříme, že si pak bude moci splnit svůj aktuální sen – opět vzít na procházku svou fenku Dusty a dojít na protézách na oblíbenou rozhlednu Bolfánek.

Už se ale těšíme na příští ročník cyklomaratonu, do kterého zapojíme další lidi s hendikepem.

Podívejte se na 70 nejlepších fotek, které vám převypráví našich 2222 km…
(autorem většiny fotografií je Tomáš Tykal z Protetiky Plzeň, který jel na motorce s námi)