Jak se 10letému Filipovi žije s myoprotézou

Protetický minimag 05/09/2017

S myoprotézou zahraje Filip běžné podáníVčasné vybavení dětí po amputaci nebo vrozené vadě je nutná podmínka pro aktivní využívání protézy v dalších letech jejich života. Když děti dostanou svou první protézu již v útlém věku, snadno si na ní přivyknou a lépe se po motorické stránce vyvíjí.

Desetiletý Filip s vrozenou amputací předloktí je toho příkladným důkazem – první přivykací protézu dostal, když mu bylo 8 měsíců. Od 4 let používá myoprotézu, která mu v životě mnoho činností ulehčuje. Ve škole zvládá všechny úkoly stejně jako jeho spolužáci. Hraje florbal, badminton a golf a na turnajích většinou porazí i všechny vrstevníky bez hendikepu. Díky brzkému a správnému protetickému vybavení je z Filipa aktivní kluk, který nemá prakticky žádná omezení.

Jeho příběhem chceme poukázat na nutnost protézování dětí od raného věku. V současné době je bohužel často podceňováno a opomíjeno, přestože je pro celý jejich život bezpochyby obrovským přínosem.

 

Protéza ruky Myolino 2000 – jak se s ní žije Filipovi

 


Pozvánka na konferenci „Komprehenzivní rehabilitace horní končetiny“

8. listopadu zveme vás a vaše spolupracovníky na odbornou konferenci s mezinárodní účastí s nosným tématem rehabilitace horní končetiny.

Odborné příspěvky budou pojednávat obecně o anatomii kloubů horní končetiny, vrozených vadách, amputacích a možnostech protetického řešení, ortotické pomoci, artroskopii, rehabilitaci a dalších tématech.

Kompletní program konference a registrační formulář si můžete stáhnout níže.

Uzávěrka registrací je 31. října 2017.

Těšíme se na viděnou v Plzni!

 

Stáhněte si soubor:

Komprehenzivní rehabilitace horní končetiny – Program

Stáhněte si program se všemi odbornými příspěvky konference.

 

 

Stáhněte si soubor:

Komprehenzivní rehabilitace horní končetiny – Registrační formulář

Pro přihlášení na konferenci si stáhněte a zašlete vyplněný registrační formulář.