Ottobock uzavřel dílnu v paralympijské vesnici po 410 opravách

Po dvou týdnech technického servisu na paralympijských hrách v Pchjongčchangu uzavřel Ottobock 20. března své dílny. Co se z 8 000 náhradních dílů nepoužilo, se zase zabalilo. Stroje se naložily a stan o rozloze 300 m2 se zboural. Během 2 152 odpracovaných hodin provedlo 23 techniků 410 oprav. To je o 150 více, než se očekávalo, a byl tak překonán další rekord na zimní paralympiádě.

Daniel Anlauf prodlužuje srbskému sportovci hliníkový rám.Každý den by jiný, stejně jako každá oprava. Některé práce ovšem obzvlášť utkvěly v paměti: Daniel Anlauf byl v Koreji jako jeden ze čtyř svářečů. Bylo to pro něho po Riu druhé nasazení na paralympijských hrách a stál dosud před svou největší technickou výzvou. Jednomu srbskému vozíčkáři poslali do dějiště her špatnou monoski. Nebyla žádná možnost, že by bezmála dva metry vysoký muž mohl sedět v rámu vyrobeném pro ženy. Za jeden jediný den se ale Danielovi podařilo rám přestavět tak, že tento sportovec mohl ve své disciplíně severského lyžování nakonec odstartovat. „Byla to hodně neobvyklá úprava. Musel jsem prodloužit rám o dvanáct centimetrů a přesto ještě zaručit stabilitu.“ Vysvětluje Daniel.

Obrázek: Daniel Anlauf prodlužuje srbskému sportovci hliníkový rám. Zdroj: „obs/Otto Bock HealthCare GmbH/Naomi Baker“.

Technici Ottobock pracovali na tři směny. Dílna byla otevřená každý den od 8:00 do 21:00 hodin. Celkem byly slepeny, svařeny a opraveny invalidní vozíky, protézy a ortézy pro 287 atletů ze 39 zemí.

Důvodem k radosti nebyla jen úspěšná práce v dílně. Ottobock podporuje paralympijské hry bezplatným technickým servisem již 30 let. V tomto jubilejním roce získali ambasadoři Ottobock tři zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. Stříbrný snowboardista Patrick Mayrhofer je nejen ambasadorem, ale zároveň i naším kolegou. Tento Rakušan pracuje pro naši vídeňskou pobočku a svým druhým místem v banked slalomu se stal prvním zaměstnancem Ottobock, který v 99leté historii firmy vyhrál medaili na zimních paralympijských hrách.

A jak to v našem servisním centru vypadalo a fungovalo? Podívejte se na video a fotografie.