Nový ceník Ottobock | C-Leg 4 Update 2019 | Školení ProCarve

Protetický minimag 14/01/2020

Nový ceník Ottobock

Ceník OttobockOd 1. ledna 2020 je k dispozici nový ceník komponentů a materiálů Ottobock. Pokud pro nahlížení do ceníku a pro tvorbu kalkulací využíváte náš on-line nástroj Sytec, nemusíte se o nic starat – veškeré aktualizace již byly provedeny a vy tak pracujete s platnými cenami.

Jestli vaše ortoticko-protetické pracoviště Sytec ještě nepoužívá a chtěli byste to změnit, požádejte o přístupové údaje naše kolegyně Irenu Šebestovou, sebestova@ottobock.cz nebo Radku Palmovou, palmova@ottobock.cz.

Ireně nebo Radce napište i v případě, že potřebujete nový ceník zaslat v podobě tabulky Excel.

 


C-Leg 4 Update 2019

C-Leg 4 ve dvou barvárch C-Leg 4 se po roce dočkává dalšího updatu. Tentokrát změny nejsou až tak markantní a zaregistrují je spíše ortotici-protetici, než samotní uživatelé.

Kromě vylepšení kvality samotného kloubu a nového balení jsou nejzásadnějšími změnami:

  • Nové nastavení kloubu z výroby – pro uvedení C-Legu do provozu a jeho lepší fungování bude třeba zadat některé nové údaje o uživateli (od února 2020)
  • Nová verze C-Soft Plus 1.8 – potřebná pro komunikaci s klouby s updatem a novým nastavením z výroby; přidána nová chodidla Taleo 1C50, Triton Side Flex 1C68, Empower; adaptivní rozlišení obrazovky pro různá zobrazovací zařízení; průvodce nastavením kloubu (od prosince 2019)

Pokud jste certifikovaní na aplikaci systému C-Leg 4, můžete si již dnes stáhnout a nainstalovat nový C-Soft Plus 1.8. Používáte-li jeho starší verzi on-line, detekce a aktualizace updatu na C-Soft Plus 1.8 by měla proběhnout automaticky.

Další možností je stáhnout si potřebné soubory a nainstalovat update z tohoto odkazu: https://www.ottobock.com/en/other-information/software-datastation.html.

Pokud budete mít s používáním nového kloubu nebo softwaru jakékoliv problémy, obraťte se na nás, rádi vám pomůžeme.


Přihlaste se na školení ProCarve

Terka, Petr, Jakub a Aleš testují lyžařskou protézu ProCarveČeská republika se v lyžování amputovaných na protézách řadí mezi ty nejaktivnější na světě. „Může za to“ optimální spolupráce mezi Czech Ski School of Amputees, No Foot No Stress, Konto Bariéry a Ottobock ČR – poskytovatele technické podpory přímo na svahu.

Pokud jste i vy fandové lyžování a chcete pomoci dalšímu rozvoji lyžování amputovaných v ČR, přihlaste se na školení ProCarve na Husově boudě v Peci pod Sněžkou. Konat se bude v termínu 1.–3. dubna 2020 a jeho kompletní program si můžete stáhnout v PDF níže. Registrovat se můžete do 31. ledna 2020 na adrese protezy@ottobock.cz. Přihlásit můžete bez obav i některého z vašich amputovaných klientů – může jít i o úplného začátečníka, stačí pouze dostatečná chuť se do lyžování s ProCarvem pustit.


Stáhněte si soubor:

ProCarve – Program školení

V průběhu školení vám představíme systém ProCarve a jeho základní nastavení a naučíme vás techniku a metodiku lyžování amputovaných. To vše samozřejmě i v praxi s amputovanými lyžaři.