Foto a video z Beznohého rekordu 2017

Spokojení účastníciV sobotu 10. června se v rámci 27. ročníku festivalu Pelhřimov – město rekordů uskutečnil Beznohý rekord. Na náměstí proběhlo od 12:00 hod. jedinečné a unikátní setkání osob po amputaci jedné, nebo dvou dolních končetin. Akce tohoto druhu se nikdy předtím nekonala, proto šlo o první a jistý zápis do České knihy rekordů. Sešla se skvělá parta lidí, kteří se nenechali zlomit osudem a těžkým životním údělem a žijí dál kvalitní život.

Myšlenka na toto setkání se zrodila u Petra Částky, který se sám rekordu zúčastnil. „Měl jsem vždycky chuť dát nás všechny dohromady, na jedno místo. Jsem rád, že se nás tu tolik sešlo a můžeme ukázat světu, že umíme žít“, poznamenal Částka.

Konečný verdikt sčítacího komisaře byl velmi příjemným překvapením – V Pelhřimově se sešlo 41 amputářů! A když už jsme v tom lámání rekordů byli, uskutečnili jsme ještě jeden. Zajímalo nás, kolik přítomných se dokáže drbat svou vlastní nohou na zádech. S nehendikepovaných tento úkol dle očekávání nikdo nesplnil, a tak se drbalo na zádech úctyhodných 20 amputovaných svou sundanou protézou. 🙂

Na závěr se do akce vložila i naše fyzioterapeutka Hanka Kohoutová, která svým krátkým cvičením zvedla z laviček nejen amputáře, ale doslova celé pelhřimovské náměstí.

Příští rok si tuto příjemnou a zábavnou akci rozhodně nenechte ujít. Společně s vámi se nám určitě podaří letošní rekord pokořit.

Akci organizovalo sdružení No Foot No Stress, které již 6 let pomáhá lidem po amputaci. Organizačně se podílela agentura Dobrý den, Dialog Media, Černí koně a my z Ottobock. Po finanční stránce jsme zajišťovali zejména unikátní vzpomínková trička pro účastníky rekordu a úžasného moderátora Tomáše Fílu. Tomovi děkujeme za neopakovatelnou show a vám všem zúčastněným za to, že jste byli její součástí.

Fotogalerie

Video od Tomáše Poucha, Černí koně