50 nejlepších fotek z Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2020

Protetický minimag 06/08/2020

Minulý týden jsme opět po roce objeli Česko na kole, tentokrát s tématikou nejkrásnějších hradů a zámků. S Ottobock týmem jsme 30 z nich navštívili v rámci charitativního projektu Metrostav Handy Cyklo Maraton 2020.

Znovu jsme našli tu správnou cestu přes 2222 km a nastoupali téměř 20.000 výškových metrů. Do Prahy jsme se vrátili v sobotu v 3:30 ráno, což představovalo 88 hodin v sedle a mezi osmičlennými týmy krásné 13. místo! Do slova a do písmene krev jsme potili pro našeho patrona 15letého usměvavého Sebíka, kterého nádor připravil o levou nohu ve stehně. Na trati s námi kvůli probíhající chemoterapii být nemohl, ale bedlivě nás sledoval na živém streamu a fandil nám stejně jako mnoho z vás.

Porodní bolesti po startu byly letos obzvláště nepříjemné – Tomáš přeletěl přes řídítka již v první etapě (jelikož ale zlomeninu hlavičky kosti vřetenní ukázal až včerejší rentgen, závod dokončil se zaťatými zuby v sedle) a Jirka se stehenní protézou svou silničku položil na bok při akceleraci před přejezdem hlavní silnice (naštěstí v minimální rychlosti). Veškerou smůlu jsme si ale tímto nešťastným začátkem vybrali a mohli jsme si tak užívat vždy zhruba 10hodinouvou směnu na kole (po které jsme se měnili s druhou 4člennou polovinou týmu), následovanou cca 3hodinovým přejezdem na místo další směny a stejně „dlouhým“ spánkem.

Takový zápřah zvládnete se zdravou myslí pouze v případě, že kolem sebe máte po celou dobu správně naladěné kamarády. A právě nadšenci, kteří do toho šli letos s námi, zaslouží hlubokou poklonu. Jak Terka s Jirkou, kteří s protézami ujeli dohromady přes 300 kilometrů, tak naši kamarádi protetici, které pravděpodobně dobře znáte – Jakub Janoušek z Protetiky Plzeň, Martin Mužíček z Ortopedické protetiky Liberec a Petr Tuček z Ortotechnika Praha. Atmosféra byla tak přátelská, že bychom si (po zahojení ran) bez váhání stoupli znovu na start a mohli ji prožít znovu.

Vám jsme se snažili ji přiblížit prostřednictvím fotopříběhu složeného z 50 obrázků, které jsme po cestě pořídili. Plně naše emoce touto cestou zprostředkovat neumíme, ale na dohled realitě se snad přiblížíme. Ještě blíže jí můžete být po zhlédnutí našeho streamu, kterým nakouknete přímo na trať a k nám do auta, nebo videa, které vám po sestříhání zašleme v příštím minimagu.

Pokud jste nám drželi palce, moc za podporu děkujeme. A kdybyste měli nutkání se do této akce také zapojit, dejte nám vědět.

Fotogalerie