4 děti dostaly běžecké protézy Runner

Protetický minimag 08/01/2019

Ottobock s rodinami na „výběhu“ pro Run and Help v plzeňské ZOOBěh je přirozenou součástí pohybu všech dětí. Odepřen je ale bohužel těm, které prodělaly amputaci nebo mají vrozenou vadu dolních končetin. Na jejich běžné protéze běhat nemohou a tu sportovní jim zdravotní pojišťovna neuhradí. Jak těmto dětem pomoci?

Čtyři z nich letos podpořil projekt Run and Help Konto Bariéry. Nadšení atleti a další dárci shromáždili finance na běžecké protézy pro celkem 4 děti ve věku 7–11 let! I my jsme s rodinami vyrazili na procházku do plzeňské ZOO a vyběhli jsme společně na kopec ke statku Luftnerka. Místo dortíku jsme dali peníze do kasičky a vybrali nezanedbatelných 31.100,- Kč.

Děti si tak konečně mohou užívat radost, která je pro nás ostatní tak všední. Vašík hraje florbal, Simonka běhá dětské závody Spartan Race, Míšu baví cvičení roztleskávaček a Lukáš je platným členem hokejbalového týmu. Už dnes je jasné, že jim to s běžeckými protézami půjde o poznání lépe.

Děkujeme mnohokrát všem úžasným lidem, kteří se na projektu Run and Help Konta Bariéry podíleli – běžcům a dárcům, kolegům protetikům a APA FTVS.

Radost dětí si můžete užít v krátkém videu z předání.