S hendikepovanými vyjedeme na kole 2x Mount Everest

Honza Šnytr a Tomáš Hajský jako 1/4 Ottobock týmu.Jsme jedním z 39 týmů, které se účastní Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2016. V týmu je nás celkem 8 – šest zaměstnanců Ottobock a dva cyklisté s hendikepem – vozíčkář Erik pojede na handbiku a Pavel s amputací ve stehně na silničním kole.

2. – 6. srpna 2016 pojedeme štafetovým způsobem 2222 km, které musíme stihnout za 111 hodin!

To vše pro podporu společného sportování lidí s hendikepem a bez něj a pro motivaci lidí čerstvě po úrazu či nemoci k aktivnímu životu s postižením. I náš tým je patronem člověka po nehodě, kterého bychom rádi povzbudili do dalšího života. Budeme trochu tajemní a představíme vám ho až příští týden.

Startujeme z Pražského hradu, Českou republiku projedeme křížem krážem, pomyslně se otočíme na Hradě Bratislavském a oklikou se vrátíme do Prahy. Jako štafetový kolík si budeme předávat GPS tracker, takže můžete neustále sledovat naši polohu i pozici ostatních týmů. Celkem nastoupáme přes 20.000 výškových metrů, takže vyjedeme 2x výšku Mount Everestu a Sněžku si dáme jako bonus.

Budeme moc rádi, když se stanete fanoušky Ottobock týmu! Podpoříte hezkou myšlenku a v neposlední řadě pomůžete i naší partě hobby cyklistů.

Jak na to (celý postup vám zabere zhruba dvě minuty):

  1. Jděte na profilovou stránku našeho týmu www.cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-3 a vlevo nahoře klikněte na „REGISTRACE“ (každý fanoušek musí provést krátkou registraci) a vyplňte email, nastavte heslo a doplňte jméno a příjmení (pokud chcete, můžete nahrát i vaši fotku).
  2. Po registraci opět vlevo nahoře klikněte na „PŘIHLÁSIT SE“ a vyplňte vaše přihlašovací údaje (máme vyzkoušeno, že ani není třeba aktivovat registraci prostřednictvím emailu, který vám po registraci přijde; pokud by vám tato přímá cesta nefungovala, klikněte prosím na aktivační odkaz v emailu)
  3. Jste-li přihlášeni, můžete fandit! Jděte opět na profil našeho Ottobock týmu: www.cestazasnem.cz/cs/teams/ottobock-tym-3 a pod týmovým obrázkem od našeho grafika Petra Palmy klikněte na „FANDIT TÝMU“ (po kliknutí je třeba stránku znovu načíst (např. stisknout klávesu F5), aby byl váš hlas vidět). Na pravé straně jsou členové týmu a pod nimi fanoušci. Nyní byste mezi nimi měli najít i vaše jméno.
  4. A to je vše. Budeme samozřejmě rádi, když budete psát nejlépe povzbuzující komentáře našemu týmu
  5. V průběhu závodu můžete vývoj a naši pozici sledovat na on-line mapě, která bude po startu spuštěna: www.cestazasnem.cz/home-1-3

Děkujeme za vaši podporu, moc nám pomůže!

 

Složení týmu:

Ottobock tým - Handy cyklo maratón 2016Erik Fojtík – oboustranná amputace, sledge hokejista jedoucí na handbiku
Pavel Tvrdík – amputace ve stehně, biker jedoucí se C-Legem na klasickém kole
Jan Šnytr – ortotik-protetik, Ottobock ČR
Hanka Kohoutová – fyzioterapeutka, Ottobock ČR
Pavel Wanka – fyzioterapeut, ředitel divize Mobility Solutions, Ottobock ČR
Tomáš Hajský – Public Relations, Ottobock ČR
Igor Šmýkal – servisní technik Mobility Solutions, Ottobock SK
Michal Kratochvíl – externí spolupracovník Ottobock ČR

+ řidiči:
Vladan Princ – ortotik-protetik, ředitel divize Orthobionic, Ottobock ČR
Ondřej Vyhnal – student oboru ortotik-protetik na ZČU Plzeň

 

Děkujeme za laskavé zapůjčení silničních kol Cyklosportu Volráb z Plzně, s jejichž koly budeme jistojistě rychlejší.